Гејбл жица мрежа

Шестоаголна габионска мрежа за речниот ѕид

Габионите се направени од силно поцинкувана, двојно извртена, челична плетена жичана мрежа. Материјал Галванизиран, обложен со PVC Популарни големини2.7/ 3.4/ 2.2mm 8x10cm 2x1x1m2.2/ 2.7/ 2.2mm 6x8cm 2x1x0.

Габиони за потпорен ѕид со галфан премаз со шестоаголна жица

Габион кутија, исто така наречена габион кошница, е ткаена со отпорност на корозија, висока јачина и добра еластичност поцинкувана жица или ПВЦ обложување жица преку механички.Материјалот на жица може да биде жица од цинк-5% алуминиумска легура (галфан), жица од нискојаглероден челик, жица од не'рѓосувачки челик или железна жица.

Фабричка галванизирана жичана мрежа од габион за потпорен ѕид од камен габион

Габионските кутии може да се испорачуваат во различни должини, ширини и висини.Со цел да се зацврстат кутиите, сите рабови на конструкцијата треба да се пресечат со жица со поголем дијаметар.: